Kurshelg Voksenåsen hotell,
29. – 31. mars 2019

Siste helgen i mars blir det kurshelg med landsmøte på Voksenåsen hotell i Oslo. Det er fortsatt noen få ledige plasser på kurset, og åpent for påmelding!

Hotellet ligger i Nordmarka, med panoramautsikt over Oslo, og er kjent for kulinarisk mat og naturskjønne omgivelser. På Voksenåsen kan du puste ut i god atmosfære og åpne opp for ny kunnskap og inspirasjon.

Fredag kveld starter vi med et 2-timers kurs i pusteteknikk, før vi fortsetter med rytmikk-kurs lørdag og søndag.

PUST - SEND CELLENE DINE PÅ SPA!

Unn Leyser Roaldsøy

Unn Leyser Roaldsøy

Fredag kveld

Har du noen gang tenkt over hvordan du puster, og at det faktisk har noe å si for helsen din?

En travel livsstil, stress og bekymringer kan gi dårlige pustevaner som igjen skaper spenninger i kroppen. Lær enkle pusteteknikker som du kan bruke i hverdagen din, og opplev å bli klarere i hodet og mer avslappet i kroppen.

Kursleder Unn Leyser Roaldsøy
har de siste årene studert pusteteknikk hos Anette Aarsland og er utdannet pusteveileder i hennes teknikker. Hun vil gi deg en teoretisk innføring i hvorfor riktig pust er så viktig, og vi vil sette av god tid til å praktisere teknikkene.

Unn er utdannet sang- og musikkpedagog fra Barratt Due Musikkinstitutt. Hun driver sin egen musikkskole, Skala Musikkskole i Drøbak, hvor hun gir sangundervisning og dirigerer damekor. I tillegg jobber hun i Frogn kulturskole som sangpedagog og reiser rundt og har musikkgrupper i de kommunale barnehagene. Unn er styreleder i Musikk fra livets begynnelse.

I balanse gjennom rytmikk

(lørdag og søndag)

På dette kurset opplever vi musikk med hele kroppen! Rytmikkpedagog Friederike Paul tar oss med på en rytmisk reise der vi sanser, bearbeider og uttrykker musikk individuelt og i gruppe.

Vi gjør oss kjent med melodi, klang, tempo, styrkegrader, form, puls og rytme. Ved å bruke kroppsbevegelse, drama, instrumenter og gjenstander får vi varierte innfallsvinkler til musikken og kan uttrykke den på mange og ulike måter. Rytmikkfagets måte å forholde seg til musikk på er fantasifull, leken og morsom. Den virker frigjørende og bygger fellesskap mellom liten og stor!

Friederike Paul

Friederike Paul

Lørdag:
Vi jobber med vårt eget bevegelsesuttrykk med tema "kontraster". Vi skal utforske disse og overføre dem til musikk, bevegelse og gruppeimprovisasjon.

Søndag:
-
Samlingsstund 3 - 6 år med materiell
- Samlingsstund med rød tråd gjennom en fortelling
- Gruppearbeid med presentasjon

Målgruppe

Kurset passer for deg som jobber med musikkgrupper i kulturskole eller barnehage, og for deg som er glad i musikk, bevegelse og improvisasjon. Kurset er først og fremst rettet mot deg som jobber med barn, 3-6 år, men ideene fra rytmikken kan overføres alle aldersgrupper.

Kursleder

Friederike Paul er utdannet barnehagelærer og har fire års rytmikkutdannelse fra Statens musikkhøyskole i Trossingen, Tyskland. Hun har mange års erfaring som selvstendig musikkpedagog både i Tyskland og i Norge. For tiden jobber hun både som barnehagelærer i en Montessoribarnehage, som musikkpedagog ved Asker private musikkskole (piano) og som pedagog med musikkgrupper i barnehage.

Friederike bor på Stabekk sammen med mann og to barn. I 2011 ga hun ut sin første sang/lekebok på tysk: «Komm doch liebe Katze»

Priser

Påmelding

Timeplan