Afrikanske sanger, danser og trommer

Kurs i Fjell utenfor Bergen, fredag 26. april 2019
Kursledere: Anney Niyokindi, Erika Kroken og Åshild Eriksen

Del 1 - Afrikanske sanger og danser med Anney NiyokindI

Anney Niyokindi har alltid hatt stor interesse for musikk og dans. På første del av kurset vil deltakerne lære sanger og danser Anney selv har lært fra foreldrene, som kommer fra Rwanda og Burundi. I tillegg er det med sanger fra nabolandene i Øst-Afrika, sanger som Anney har lært fra Fargespill, venner og familie. Kurset inneholder alt fra klapperegler til viser og vuggesanger.

 Anney kom til Norge i 1998 og har vært en del av Fargespill i 14 år. For øyeblikket arbeider hun med en bachelor i interkulturell forståelse. Anney er også ansatt som koreograf for Flere Farger Askøy, og hun spiller i ulike band i tillegg til å skrive egen musikk. 

Åshild og Erika 2019.jpg

Del 2 - Trommer med Erika Kroken og Åshild Eriksen

Andre del av kurset ledes av Erika Kroken og Åshild Eriksen fra Fjell kulturskole. Her vil deltakerne lære litt om grunnleggende trommeteknikk og hvordan de kan spille tromme til sanger. Gjennom trommelek vil vi utforske muligheter og se på hvordan man kan spille sammen med barn. Alle deltakere får låne trommer på skolen.

 Erika Kroken og Åshild Eriksen er begge musikkpedagoger, utdannet i Budapest og Stockholm. De arbeider i Fjell kulturskole, har lang erfaring med Musikk fra livets begynnelse med barn fra 0-8 år, og holder mange kurs for barnehageansatte. For tiden jobber Erika og Åshild med et musikkprosjekt i to barnehager: "Musikk som inkluderingsarena." 

Målgruppe

Musikkpedagoger, barnehageansatte og lærere som jobber med barn 2-8 år.

Timeplan      

1100-1330 Afrikanske sanger og danser
1330-1400 Pause
1400-1530 Trommer med Erika og Åshild

Kursavgift

Medlemmer og Syngende barnehager: kr 500. Andre deltaker: kr 600.

Sted

Liljevatnet skole, Arefjordveien 290, 5355 Knarrevik. 
Bil: Andre avkjørsel til venstre etter Sotrabroen.
Buss: Første stopp etter broen, og ca 7 min å gå. Alle busser til Straume terminal stopper der.

påmelding

Påmeldingsfrist: 1. april.
Påmeldingen er økonomisk bindende.